Concordia Maritime utser ny CFO

Concordia Maritime AB (publ) har utsett Martin Nerfeldt som ny CFO och medlem av koncernledningen. Martin Nerfeldt ersätter nuvarande CFO Ola Helgesson, som har beslutat att lämna sin tjänst för att anta nya utmaningar.

Jag är mycket glad över att välkomna Martin till Concordia Maritime. Med sin omfattande erfarenhet och kompetens inom shipping från ledande positioner i Stena Sfären är jag övertygad om att han kommer att utgöra ett utmärkt tillskott. Jag ser fram emot ett inspirerande samarbete för att driva och utveckla bolaget framåt”, säger Kim Ullman, VD för Concordia Maritime.

Martin Nerfeldt är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg och kommer närmast från rollen som CFO för Sail Racing International AB. Han har över 20 års erfarenhet av finans, ekonomi och affärsutveckling och har bland annat varit Group Business Controller/Head of IR för Stena Finans, VD för Tritec Marine Consultants Ltd samt Business Controller för Northern Marine Management Ltd.

”Martin har ett stort affärsfokus och har under många år med stor framgång arbetat med verksamhetsplanering och styrning, finansiering och redovisning, inte minst inom Stenas olika bolag och affärer kopplat till shipping. Det känns mycket bra att välkomna Martin tillbaka till Stena Sfären. Vi hade inte kunnat önska oss en bättre kandidat till rollen som CFO för Concordia Maritime”, säger Carl-Johan Hagman, styrelseordförande för Concordia Maritime.

Martin Nerfeldt tillträder som CFO för Concordia Maritime den 1 februari 2021. Fram till dess fortsätter Ola Helgesson i sin nuvarande roll.

PDF